Matematik

Hjælp til ligning - er helt tabt bag vogen

29. august 2011 af bacardi_boydkdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 A) (a^-1-b^-1)(a^-1+b^-1)
              a-^1-b^-1                   = X (1/a + 1/b) for x                    


Jeg vil ikke haver i bare skriver resultatet, men forklarer hvordan i gjorde det :)

Mvh              


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Stigertiger (Slettet)

På venstre side går (a^-1 - b^-1) ud med nævneren (som jo er det samme)
Så er der altså kun a^-1+b^-1 tilbage på venstre side. Dette er det samme som (1/a+1/b)
Derfor dividere du med (1/a+1/b) på begge sider og du skulle nu meget gerne se at:
x=1


Svar #2
29. august 2011 af bacardi_boydkdk (Slettet)

 Jeg siger mange tak for hjælpen! Vil du ikke kigge forbi denne tråd når du har tid, da jeg nok har brug for mere hjælp inden for matematik? 

Mvh


Svar #3
29. august 2011 af bacardi_boydkdk (Slettet)

Hvis du (1/a+1/b) på begge sider så går du vel også ud med hinanden og man har kun x tilbage?


Svar #4
29. august 2011 af bacardi_boydkdk (Slettet)

Hvis du dividere *


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2011 af Stigertiger (Slettet)

 Nemlig og derfor bliver x = 1


Skriv et svar til: Hjælp til ligning - er helt tabt bag vogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.