Matematik

Hjælp til 10. Klasses mat.

30. august 2011 af nejvelda - Niveau: 10. klasse

Hej

Har brug for hjælp til en matematik opg. for tiende klasse.

Opg. lyder sådan;

I internationale judokonkurrencer er kampområdet (shiaijo) en 9x9 m  stor grøn madras rundt om hvilken der er  en 1 m bred rød ''farekant''. Den er yderligere omgivet af en sikkerhedskant af det grønne madrasmateriale for at undgå skader. Hele kampområdet omfatter et kvadrat på 16x16 m.

opg. spørgesmål: Hvor stort et område dækker den røde ''farekant''?

Håber nogen kan hjælpe mig end i morgen.

På forhånden tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2011 af emul0c

Du ved at den røde kant udgør 10x10m minus 9x9m

10 x 10 = 100 m2
9x9 = 81 m2
100 - 81 = 19 m2

Derudover ved du at hele området udgør 16 x 16m = 256 m2

Du kan så regne ud at 19 m2 ud af 256 m2 = (19/256) * 100 = 7,423 %


Brugbart svar (3)

Svar #2
30. august 2011 af exutu (Slettet)

Start med at lave en tegning.

På den skal du have 2 firkanter. En der indrammer kamparealet og en der indrammer den grønne del af kamparealet. Det grønne område er 9 x 9 men hele kamparealet er 11 x 11

Altså kan du udregne området af den røde farvekant ved:

11 x 11m - 9 x 9 m= 40 m^2

emul0c husk at det er 1 m til alle sider altså i alt 2 meter i hver længde


Svar #3
30. august 2011 af nejvelda

hvorfor 11x11? (:


Brugbart svar (3)

Svar #4
30. august 2011 af exutu (Slettet)

Fordi at du skal lægge en meter til i hver side af måtten ellers ville du få en del hvor der ikke var en kant. Se vedlagte billede

Vedhæftet fil:kampareal.png

Svar #5
30. august 2011 af nejvelda

Mange tak for hjælpen! (:


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. august 2011 af emul0c

#2

Præcis - gik lige hurtigt nok hehe :-)


Skriv et svar til: Hjælp til 10. Klasses mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.