Matematik

Reducering af simpel brøker

30. august 2011 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er lidt i tvivl om jeg forstår brøkreglerne... så er følgende stykker korrekte?:

(x+2)/x2 = 2/x

(x2+2)/x = x+2

(x+2)/x = 2

(x+y)/x = y

(2x+2)/x = x+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af 215 (Slettet)

 Man ganger i kryds for at fjerne brøkerne..


Svar #2
30. august 2011 af Vinstrup (Slettet)

 Hvad vil det sige? - Er min tankegang forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af 215 (Slettet)

når..undskyld det mig som har misforstået.. jeg troede at du skulle løse x.. jeg læste ikke ordentligt..

1 = ok

2 = ok

3= er jeg ikke helt med.. vil mene den skulle hede 2/x

4= samme der med 3 y/x

5 = vil mene den skulle hede 2/x


Svar #4
30. august 2011 af Vinstrup (Slettet)

 Er du sikker?

Jeg har talt med min far, han er ingeniør - han siger at fx. 1. brøk bliver: 1+2/x


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af 215 (Slettet)

 ja.. 1+2/x, fordi at x/x = 1.. 
 og 3

1+2/x

4

1+y/x


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

1.  (x+2)/x2 = (1/x) + (2/x2)

2.  (x2+2)/x = x + (2/x)

3.  (x+2)/x = 1 + (2/x)

4.  (x+y)/x = 1 + (y/x)

5.  (2x+2)/x = 2 + (2/x)


Skriv et svar til: Reducering af simpel brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.