Matematik

vis linien ligger i planen

30. august 2011 af jeppe20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har linien  l:(x,y,z)=(2,1,2)+t(1,3,1) og planen 2x-y+z=5

det jeg så har prøvet at gøre er at sætte x y og z ind for i planen altså 2*(2+t*1)-(1+t*3)+(2+t*1)=5

men da det ikke giver 5 på begge sider når jeg regner det ud, må jeg gøre det forkert

hjælp TAK (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af mathon

 

                           x = 2 + t
                           y = 1 + 3t
                           z = 2 + t

indsættelse i
planens lining:

                          2·(2 + t) - (1 + 3t) + (2 + t)

                          4 + 2t - 1 - 3t + 2 + t = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2011 af peter lind

Du gør det rigtige og resultatet er 5 på begge sider, så du har blot lavet en regnefejl til sidst,


Svar #3
30. august 2011 af jeppe20 (Slettet)

ahh ja self takker. manglede lige overblikket


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2011 af Bozz (Slettet)

kan I så svar mig på den her spørgsmål, en plan B indeholder punktet P0(1,-2,3) og linien l står vinkelret på planen B

bestem en ligning for plan B?

jeg mangler n og P


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Liniens retningsvektor n er normalvektor til planen. Med P(x,y,z) er en ligning for planen da

P0Pn = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2011 af Bozz (Slettet)

er P så et tilfældig punkt eller hvad? og ved ikke hvordan skal finde n


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

P er et punkt med koordinaterne (x,y,z) . Vektoren n aflæses af oplysningerne om linien l,


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2011 af Bozz (Slettet)

jeg har fundet ud af det :) tak, men hvordan kan man bestemme en parameterfremstilling for skæringlinie mellen to planer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: vis linien ligger i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.