Matematik

Matematik årsprøve 2007

31. august 2011 af Heinrichsmor (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 En ret linie m, går gennem punktet (2,8) og er parallel med linien l med ligningen- y=2x+12

Bestem en ligning for m.

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Når linjerne er parallelle vil hældningen være den samme. Find nu b-værdien ved

b = y1 - a·x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder, at 

b = 8 - 2·2 = 4 , og dermed at

y = 2x + 4


Skriv et svar til: Matematik årsprøve 2007

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.