Matematik

en funktions grænseværdier

31. august 2011 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej jeg har en funktion som jeg ikke kan finde hvad går i mod for T gående mod 0 og uendelig

funktionen er -(sinh(pε/3kT))·pε / cosh(pε/3kT)

jeg skal finde ud af hvad funktionen går i mod for T gående mod 0 og mod uendelig

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt definitionerne for sinh(x) og cosh(x) til at vurdere forløbet af tanh(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

sinh(x) = (ex - e-x) / 2 , og

cosh(x) = (ex + e-x) / 2 , så

sinh(x) / cosh(x) = tanh(x) = (ex - e-x) / (ex + e-x) = (1 - e-2x) / (1 + e-2x)


Svar #3
31. august 2011 af Smail K (Slettet)

tak skal du have, det første svar var nok, men tak :)


Skriv et svar til: en funktions grænseværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.