Matematik

vektor regning

31. august 2011 af praveena (Slettet)

spørgsmål til hvordan man løser denne? i hånden og lommeregen(tænker solve):

om vektorerne a og b vides, at 2a-3b=(0  -17) og a+4b=(11 19)

FInd koordinaterne til vektor a og b?

ovn over a og b skal stå et vektor tegn..

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af Isomorphician

Du ved at:

(i): 2a1 - 3b1 = 0

(ii): 2a2 - 3b2 = -17

(iii): a1 + 4b1 = 11

(iv): a2 + 4b2 = 19

Så er det bare at isolere en ubekendt i én af ligningerne og indsætte i en anden af ligningerne for at finde et udtryk for den enkelte ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kan også løses som vektorligning.

I:  2a - 3b = (0 , -17)

II:  a + 4b = (11 , 19)

Gang Lign II med 2:

II:  2a + 8b = (22 , 38) ,

og træk Lign I fra:

11b = (22-0 , 38 -(-17)) = (22 , 55) ,

divider med 11

b = (22 , 55)/11 = (2 , 5)

Indsæt b i Lign II til bestemmelse af a .


Svar #3
01. september 2011 af praveena (Slettet)

hvor får du 11b fra, aèrne går jo ikke ud med hianden?


Svar #4
01. september 2011 af praveena (Slettet)

du har ganget med 2 og truket fra og fået (2,5), jeg har ganget med -2 og lagt sammen og fået det samme, kan man så anvende begge metoder, når det giver det samme? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Du trækker jo ligningerne fra hinanden:

(2a + 8b) - (2a - 3b) = 2a + 8b - 2a + 3b = 11b


Svar #6
01. september 2011 af praveena (Slettet)

men den anden mulighed er vel også rigitg?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den anden mulighed skulle give samme resultat. At gange noget med 2, som man så trækker fra, er jo det samme som at gange noget med (-2) og så lægge det sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2011 af Isomorphician

Svaret i #2 er noget simplere. Brug dét.


Skriv et svar til: vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.