Fysik

Hastighed

01. september 2011 af DRWHO (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har problemer med en opgave håber i kan hjælpe mig lidt på vej er lost, tak :DD

En hund løber efter en hare. Hundens hastighed er 12 m/s. Harens hastighed er 5 m/s. Haren har et forspring på 25 m. Hvor lang tid går der før hunden har indhentet haren?

Ved at jeg skal benytte s(t) = V0t+S0 , men hvad er s(t) her? Er forviret

V0 for hund er 12 m/s og S0 for hund er 0

V0 for hare er 5 m/s og S0 for hare er 25


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Hvis vi forestiller os, at haren og hunden mødes ved det fælles sted s, kan du løse ligningen:

vhund·t + so = vhare·t + so

12m/s · t + 0m = 5m/s · t + 25m 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hunden skal indhente harens forspring på 25m med den relative hastighed, der er forskellen mellem hundens og harens hastigheder, dvs. med den relative hastighed 12m/s - 5m/s = 7m/s . Bestem derfor, hvor lang tid det tager at tilbagelægge 25m med den relative hastighed på 7m/s .

#1 -- Det er lidt forvirrende at bruge samme betegnelse s0 for to forskellige størrelser.


Svar #3
01. september 2011 af DRWHO (Slettet)

Tak for jeres svar!

Kunne bruge begge to ;)


Svar #4
01. september 2011 af DRWHO (Slettet)

Har en ny opgave, som minder om denne, men irretter mig meget

Lastbil på 15 m kører med hastighed 80 km/t og en personbil med 110 km/t, som vil overhale lastbil. Personbil begynder overhaling 50 m bag lastbilen og afslutter overhaling, når den er 50 m over lastbilen.

Hvor lang tid tager overhalingen?

passer det: solve(80*t+0,065=110*t+0,050,t) = 0,0005 timer


Svar #5
01. september 2011 af DRWHO (Slettet)

Kan I ikke hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Irretter?

Det er samme problemstilling som i den forrige opgave. Personbilen skal i alt køre 50m + 15m + 50m = 115m med den relative hastighed, som er forskellen mellem de to køretøjers hastigheder, dvs 30km/t . Husk også at omregne km/t til m/s .


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Hvis du ønsker at løse opgaven ved samme fremgangsmåde som i #1, så lyder ligningen:

(80/3,6)m/s · t + 115m = (110/3,6)m/s · t

Løs nu ligningen vha. solve-funktionen på lommeregneren, hvis du foretrækker det.


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.