Matematik

Hjælp til matematik opgave. Haster!!!

01. september 2011 af Meetwo (Slettet)

Hej - Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad man skal gøre. Vores lærer har sagt noget med at bruge potensregneregler og at vi skal få hver af g'erne til at blive 1/4. Jeg har fundet ud af, ved at tegne dem, at alle udover g3 spejler sig. 

Nogle der kan forklare mig, hvordan de skal regnes? :)

 Funktionen f er givet ved f (x) = 4x . En eller flere af følgende funktioner har grafer, der fremkommer som spejlbilleder i y-aksen af f's graf. Hvilke(n)?

g1 (x) = (2-2)x , g2 (x) = 4-x , g3 (x) = (1/4)-x , g4 (x) = (1/4)x , g5 (x) = (1/2)2x , g6 (x) = 2-2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1060530 , hvor opgaven er korrekt formuleret, og hvor der også er givet svar.


Svar #2
01. september 2011 af Meetwo (Slettet)

 Tak for det. Jeg har kigget på den, men jeg forstår det bare ikke helt.. 

Skal jeg tage hvert af mine g'er og regne selve tallet ud og med dem med minus er korrekte?
 

Som du selv skriver: gi(x) = f(-x) = 4-x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at bruge redigeringsfaciliteterne her i teksboksen til at skrive indeks (X2) og eksponent (X2), så det er mere klart, hvad du mener.

Den givne funktion er f(x) = 4x . For hver af de givne funktioner gi(x) skal man undersøge, om dens graf fremkommer af grafen for f(x) ved spejling i y-aksen. Dvs., for hver af funktionerne gi(x) skal man undersøge, om der gælder

gi(x) = f(-x) = 4-x

De korrekte funktionsforskrifter for funktionerne gi(x) , med behørig eksponentiering, er givet i den anden tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2011 af mette48 (Slettet)

gi(x) = f(-x) = 4(-x) = - 4x


Svar #5
01. september 2011 af Meetwo (Slettet)

 Tak, skulle nok lige have opløftet dem, for at gøre det mere klart. 

Jeg forstår det ikke heeeeeeelt endnu. Jeg forstår ikke, om jeg skal finde den omvendte funktion for dem alle, eller hvad jeg skal. Vil du være rigtig sød, at forklare mig eller regne den første for mig, så jeg kan forstå det ved et eksempel. Det kunne være rigtig dejligt!


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Se den anden opgavetråd (link i #1), hvor opgaven er korrekt formuleret.

#5

Du skal undersøge, hvilke af funktionerne gi(x), der har formen 4-x , for eksempel

g1(x) = (2-2)x = (22)-x = 4-x = f(-x) ,

så grafen for g1(x) er fremkommet af grafen for f(x) ved spejling i y-aksen.


Svar #7
01. september 2011 af Meetwo (Slettet)

 Vil dette kunne passe så?

g1 (x) = (2-2)x ? (22)-x = 4-x = f(-x)

g2 (x) = 4-x = f(-x)

g3 (x) = (1/4)-x = 4x = Spejler ikke.

g4 (x) = (1/4)x

g5 (x) = (1/2)2x

g6 (x) = 2-2x ? (22)-x ? 4-x = f(-x)
 

Har ikke udfyldt g4 og g5    - Nogle der vil hjælpe mig med dem?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Husk nu eksponenterne!

g4(x) = (1/4)x = (4-1)x = 4-x

g5(x) = (1/2)2x = (2-1)2x = 2-2x = (22)-x = 4-x


Svar #9
02. september 2011 af Meetwo (Slettet)

Det er bare når jeg kopirer fra word herover, så går den ikke med.. Men tak!


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det skal man jo redigere i hånden. Som altid skal man jo læse det, man skriver, igennem før man trykker på "Send" eller "Opret svar" knappen. Desuden har man her 10 minutter til at redigere i et indlæg, efter at det er oprettet.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave. Haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.