Matematik

Partiel integration

02. september 2011 af pedersen1205 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når man bruger partiel integration og så at sige deler integralet op i to funktioner eksempelvis f(x) og g'(x), hvordan ved man så hvilken del man skal kalde for hvilken

eks. ∫(3xe^4x)dx

er det så mest hensigtmæssigt at vælge

f(x) = 3x og g'(x) = e^4x

ELLER

f(x)= e^4x og g'(x) = 3x

 

Er der en tommelfingerregel for det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2011 af Mestertyv (Slettet)

Som tommelfingerregel er det smartest vælge den "del", der bliver "simplere" ved differentiering. Altså i det her tilfælde f(x) = 3x, da f'(x) = 3.

Du kan evt. prøve at regne igennem med begge dele, så vil du opdage at du ikke kommer væsentigt videre ved at vælge modsat :-)


Skriv et svar til: Partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.