Matematik

Hjælp til opgave om kvadratisk programmering

03. september 2011 af MetteGrølsted (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til en opgave om kvadratisk progammering - jeg er lidt i tvivl om hvordan man skal løse denne opgave, så håber der er nogle der kan hjælpe mig med den :)

Opgave 6A
En ellipse E har ligningen x2-6x+4y2-16y=0.

A. Beregn centrum og halvakser for E.

B. Vis, at den rette linje med ligningen y=3/8 x er tangent til E.

 

På forhånd tak for hjælpen! :)

 

// Mette


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

A. Skriv ligningen på formen

(x - xc)2/a2 + (y - yc)2/b2 = 1

og aflæs så koordinaterne til ellipsens centrum (xc , yc) og dens halvakser a og b.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om kvadratisk programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.