Matematik

Logaritmefunktioner opgaver

04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle sammen. Jeg har brug for lidt hjælp fra jer til nogle opgaver :)

Er lost i de her opgaver: 1112 og 1116 på side 144 i Mat AB1 opgaver
1119 og 1121 på side 145
og 1135 på side 147
Håber I kan hjælpeså hurtigst muligt :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Skriv dem op, så hjælper vi dig.


Svar #2
04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet)

okay :)
 her er de:

opgave 1112: Omskriv hvert af følgende udtryk, så det højst indeholder en logaritme:

a=log9/8+log16
b=lnx+ln(x+1)
c=3log2+log2^-2
d=ln25-ln125/7
f=logx+log(x+1)
g=4 lne-lne^7

opgave 1116:

løs ligningerne:

a) logx= 0,271
b) lnx=1,3
c) lnx=5,3
d) logx=2,341
f) lnx=-2,43
g) ln(2x)=0,6
h) 4=7+lnx
i) 4+logx=lne^2+2

opgave 1119:
Ludniveauet L fra en højttaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højttaleren. Sammenhængen er givet ved: L=k-20*log r

I afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB(decibel). Bestem k, og indsæt derefter værdien på k's plads.
Bestem r, så ludniveauet er 51 dB.
I afstanden r1 er lydniveauet L1, og i afstanden 2r1 er lydniveauet L2. Beregn L1-L2

Opgave1121:

løs ligningerne:
a) e^x=3
b) 3^x=4
c) 2*7^x=11
d) 3*e^-x=12
f) 3^2x-1=9
g) 3*e^-x+1=7
h) 3,1*e^2x-1=7
i) 7^0,5x+1=9
j) 6*e^2x-1=18


og Opgave 1135:

den eksponentielle udvikling er givet ved: f(x)=4*3^x
Udfyld, med to decimaler, et skema som det her:
x             -2         -1        0         1            2           3         4

logf(x)    

 

Afsæt derefter punkterne (x , log f(x)) i et kordinatsystem, og tegn den graf, der går gennem punkterne. Gør ved hjælp af omskrivninger rede for, hvorfor grafen får netop dette udseende.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

I stort set alle opgaverne handler det om regnereglerne

eln(y) = y     og     ln(ey) = y

og

10log(y) = y     og     log(10y) = y  

Prøv selv med de første stykker og giv en tilbagemelding.


Svar #4
04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener :/
Forstår ikke rigtigt hvordan jeg skal sætte dem ind?!


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

I den allerførste opgave, får du

a = log(9/8) + log(16)

10a = 10log(9/8) + 10log(16) , hvor så

10a = 9/8 + 16


Svar #6
04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet)

så a'eren giver 137/8?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Nåh, ja det er rigtigt. Fortsæt på den måde.


Svar #8
04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet)

hvordanb gør jeg så i b'eren? tror ikke at jeg er helt med


Svar #9
04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet)

nå okay, så det var rigtigt det jeg gjorde?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Igen benytter du logaritmeregnereglen, som omtalt i #3, således at

b = ln(x) + ln(x + 1)

eb = eln(x) + eln(x + 1)

eb = x + x + 1

#9

Ja, det var rigtigt.


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.