Matematik

reducer opgave

04. september 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducér:

(S-T)(s+T) - (S+T)2 + 2ST

Det får jeg til:    T+2ST

Er jeg helt gal på den, hvis ja hvordan reducérer jeg så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt.

(S-T)(S+T) - (S+T)2 + 2ST = (S+T)(S - T - S -T) + 2S = (S+T)(-2T) + 2ST = -2ST - 2T2 + 2ST = -2T2 ,

eller

(S-T)(S+T) - (S+T)2 + 2ST = S2 - T2 - S2 - T2 - 2ST + 2ST = -2T2


Svar #2
06. september 2011 af jeanluca (Slettet)

Hvor får du -2ST fra? Er det fra (S+T)2 som så bliver til S2 + T2 - 2(S+T) = -2ST?

(S-T)(S+T) - (S+T)2 + 2ST = S2 - T2 - S2 - T2 - 2ST + 2ST = -2T2


Skriv et svar til: reducer opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.