Matematik

Funktionsforskrift for 2 forskellige lønningsformer

04. september 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle!

Nogen der kan hjælpe med denne opgave jeg sidder med:

En sælger får af sin arbejdsgiver valget mellem to forskellige aflønningsformer:

1 .      7,5 % af omsætningen plus en fast løn på 6000 kr/mdr.
2.       5,0 % af omsætningen plus en fast løn på 8000 kr/mdr.

a) Bestem funktionsforskrifterne for de to forskellige aflønningsformer.
b) Optegn graferne for funktionerne i samme koordinatsystem.
c) Aflæs, ved hvor mange solgte enheder de to aflønningsformer giver det samme i løn.
d) Beregn, ved hvor mange solgte enheder de to aflønningsformer giver det samme i løn.

Nogle der kan hjælpe mig med at komme igen, jeg tænker af det er en linæer forskrift vi skal have fat i?

på forhånd TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kald omsætningen for x og aflønningen f(x) og opskriv forskrifterne for de to aflønningsformer.


Svar #2
04. september 2011 af joeeey (Slettet)

Sådan ?

1.   f(x) = 7,5x + 6000

2.   f(x) = 5x + 8000


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. I aflønning 1 betales man med 7,5% af omsætningen, ikke 7,5 gange omsætningen. Tilsvarende fejl i 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2011 af SuneChr

# 2  Det er i  % så derfor

1.   f(x) = 0,075x + 6000

2.   f(x) = 0,05x + 8000

Måske, du skulle have kaldt funktionerne  f og g.

 

 


Svar #5
04. september 2011 af joeeey (Slettet)

Aha ja det tænkte jeg nok. Tak !

 


Skriv et svar til: Funktionsforskrift for 2 forskellige lønningsformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.