Matematik

Hvor mange kasser sodavand er der på hver af de tre vogne?

05. september 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sidder og bakser med denne opgave er der nogen som kan hjælpe mig ?

På tre vogne er der i alt 86 kasser sodavand. På den første vogn er der 13 kasser flere end på den anden, og på den tredje vogn er der 33 kasser flere end på den første. Hvor mange kasser sodavand er der på hver af de tre vogne?

på forhånd TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

1. vogn: x + 13

2. vogn: x

3. vogn: x + 13 + 33

Deraf: 3x + 59 = 86


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2011 af SuneChr

Vogn 1:   x + 13

Vogn 2:   x

Vogn 3:   (x + 13) + 33

Summen  =  86     ⇒    x = 9   som så indsættes i vogn 1, 2 og 3

 


Svar #3
05. september 2011 af joeeey (Slettet)

aha.

Vogn 1:     9 + 13  = 22

Vogn 2:     9

Vogn 3:    (9 + 13) + 33 = 55

 

sum = 22 + 9 + 55 = 86

TAK!


Svar #4
05. september 2011 af joeeey (Slettet)

men hvordan var det du kom frem til at det var 9 man skulle sætte ind?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

#4

Det viser mit indlæg. Du skal bare regne x ud :)


Svar #6
05. september 2011 af joeeey (Slettet)

ja okay :)


Skriv et svar til: Hvor mange kasser sodavand er der på hver af de tre vogne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.