Fysik

Fysik Neutrinoer fra Solen hjælp til udregning af Mev

05. september 2011 af mordiie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Jeg er kørt godt fast i en opgave om Neutrinoer fra Solen.

Opgaven lyder så ledes:

Neutrinoerne registreres ved reaktionen

νe + 71Ga  71Ge + e–

Benyt oplysninger i Databog Fysik Kemi til at forklare, hvorfor neutrinoer
med energi mindre end 0,236 MeV ikke kan give anledning til
denne reaktion

Hvorefter jeg har beregnet Q-værdien således:

Q=(70,92470u-70,92495u) * ((3*10^8)^2)m/s =0,236Mev som der står i opgaven, men jeg kan ikke forklare hvorfor mindre ladninger ikke kan sætte gang i en reaktion? Har det noget med energi bevarelse at gøre? 

håber lidt på der er en der kan hjælpe ;) jeg har kigget de andre tråde igennem men kan stadig ikke få det til at passe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af peter lind

Du har ret i at det har noget med energibevarelse at gøre. Elelektronens masse svarer til en energi på 0,511 Mev, så der er ikke energi nok til at danne elektronen. Iøvrigt kludrer du med din beskrivelse. Som du skriver det er Q = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Det har netop noget med energibevarelse at gøre. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2012 af julespanjul (Slettet)

Kan det ikke passe man skal have en negativ Q værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2012 af peter lind

Så bliver det endnu sværere at få processen til at forløbe. Den tilførte energi fra neutrinoen+Q værdien skal være større end energien svarende til elektronens masse, som er 0,511 Mev


Skriv et svar til: Fysik Neutrinoer fra Solen hjælp til udregning af Mev

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.