Fysik

fysik hjælp

06. september 2011 af kalle09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej..

jeg oprettede det her spørgsmål igår også, men er stadig ikke helt klar over hvordan jeg skal gøre så håber der en anden der kan forklare mig det..

opgave lyder:

I en rørledning, hvorigennem der transporteres 400m3 olie pr. time, måles der på et sted, hvor diameteren er 180mm, et tryk på 3,2 bar. Et stykke længere nede på rørledningen, hvor diameteren er 120mm, måles et tryk på 3,4 bar.

Beregn højdeforskellen mellem de to punkter på rørledningen, når oliens massefylde er 880kg/m3

er det bernoulis ligning der skal bruges til at regne den ud ?

hilsen kasper


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2011 af mathon

 

                 A·v = (1/9) m3/s

                 v = ((1/9) m3/s) / (0,25·π·d2) = ((4/(9π)) m3/s) / d2

                 |Δh| = (|Δp| - (1/2)·ρ·|v12 - v22|) / (ρ·g)


Svar #2
06. september 2011 af kalle09 (Slettet)

undskyld men jeg er ikke helt med på dine udregninger. A·v = (1/9)? hvor har du A fra ? jeg skal bruge Δp men hvordan kommer jeg frem til den ? det er vel ikke bare ved at ligge tryk sammen ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2011 af mathon

 

    400 m3/h = 400 m3/ (3600 s) = (4/36) m3/s = (1/9) m3/s


Svar #4
06. september 2011 af kalle09 (Slettet)

nårh for fanden nu er jeg med.. tak skal du have det har været en stor hjælp:)


Skriv et svar til: fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.