Matematik

Find hældningskoefficienten og konstantled for ligning

06. september 2011 af camillafhansen (Slettet)

Jeg har fået en opgave på gymnasiet, og da jeg aldrig har arbejdet med ligninger i folkeskolen, er jeg virkelig i tvivl om, hvordan jeg skal gribe opgaven an. Hvis nogen kan forklare mig fremgangsmåden for løsningen af en sådan ligning på en simpel/letforståelig måde, ville det være dejligt.

Opgaven lyder således:

 

Find hældningskoefficienten (dvs. a) og konstantsled (dvs. b) for linjen med ligningen 2x - 3y = 3

(Omskriv først linjens ligning, så den bliver på formen: y = ax+b)

 

Siger på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af mette48 (Slettet)

2x - 3y = 3                træk 2x fra på begge sider

                                  del alle led med (-3)

så har du ligningen på standardform


Svar #2
06. september 2011 af camillafhansen (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg kan se hvordan den så skal løses. Kan du skrive udregningen, så jeg kan se, hvordan du gør, på den måde?


Skriv et svar til: Find hældningskoefficienten og konstantled for ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.