Matematik

MAtematik spørgsmål

06. september 2011 af lalalalama (Slettet) - Niveau: C-niveau

pia vil have et glas friskpresset appelsinsaft.

Hun har 3 appelsiner, hver med

en diameter

på 7,5 cm. En frisk og moden

appelsin består ad ca. 63% frugtsaft. Hvor meget saft kan pia få?

NOGEN DER KAN HJÆLPE MIG HURTIGT


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Antag at appelsinen er helt kugleformet. Beregn volumenet af denne kugle. 63% af dette er appelsinsaft.

Du har 3 appelsiner. Dermed kan du beregne hvor meget saft Pia kan få.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2011 af FadiB (Slettet)

Du har 3 appelsiner.
63% af én appelsin er appelsinsaft.
Diameteren på en appelsin = 7,5cm
Radius=d/2
V af en kugle = 4/3*pi*r^3

Først finder du r, ved at sige; d/2. Så indsætter du talende i formlen. Finder du 63% af appelsinen(som er appelsinsaften); ved at gange V med 0,63, og derefter ganger du med 3, fordi der er tre appelsiner. 

done ;P  


Skriv et svar til: MAtematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.