Matematik

hvor meget vejer isoleringsmateriale....

07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

På et tag blev der lagt 200 mm tyk isolering.
taget hvda mål som vist på tegningen nedenfor.

-Hvor stort var taget?
Isoleringsmaterialet havde en rumvægt på 40 kg/m3.

-Hvor meget vejede idoleringsmaterialet?


Er helt lost igeen.. har brug for hjælp. :-)

Kan det passe at det er 479.2 kg. ? eller er det 1680 kg. :-) 

 

Vedhæftet fil: Picture 191.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er samme opgave, som du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1063653 , hvor du også har fået hjælp. Der er ingen grund til at oprette en ny tråd med den samme opgave. Gå tilbage til den oprindelige tråd og fortsæt diskussionen der.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Taget består af en firkant med siderne 12x15 og en trekant, hvoraf arealet er

Atag = 15m · 12m + 1/2 · 12m · 5m

b)  Du finder vægten af isoleringsmaterialet ved

m = ρ·V = 40kg/m3 · Atag · 0,2m


Svar #3
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

#1 Ja. men jeg spørger om det er rigtigt det jeg har kommet frem til. for jeg fik hjælp, og jeg stinker til matematik, så jeg spurgte om det kunne være rigtigt..


 

#3 Jamen? det kan jeg da ikke selv regne ud??


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du fik jo det færdige svar sammen med fremgangsmåden i den anden tråd.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Selvfølgelig kan du da det. Det er simple gangestykker:

Atag = 15m · 12m + 1/2 · 12m · 5m = 180m2 + 30m2 = 210m2


Svar #6
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

#4 Ja, men jeg fik også en ven til at regne det ud, og han fik det til 479.2? &ham i den anden tråd fik det til 1680? Og jeg ved virkelig ikke hvad der er rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan jo så læse svaret i den anden tråd.

Hvorfor kan du ikke selv regne det ud?


Svar #8
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

Ja. men jeg ved ikke om det er 479.2 eller 1680 der er rigtigt?  

 

Og jeg går i 8. klasse. har aldrig lært det der. og jeg er ikke god til matematik.. Og jeg aner ikke alt det i skriver betyder.


Brugbart svar (2)

Svar #9
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Du finder at

m = ρ·V = 40kg/m3 · 210m2 · 0,2m = 1680kg ,

som er det korrekte svar.


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så læs dog svaret i den anden tråd. Du kan vel finde ud af at kigge der? Se linket i #1.


Svar #11
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

10# 

prøv at lyt. jeg har fået hjælp herinde og der fik jeg svaret 1680, det fik jeg hjælp af en ven som sagde 479.2. så jeg spurgte hvad der var rigtigt. 

#9 mange tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Og jeg har flere gange fortalt dig nu, at det spørgsmål (om 1680kg var rigtigt) fik du svar på i den anden tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. november 2012 af artiz2730 (Slettet)

Hey jeg har HELT det samme for og jeg går også i 8. klasse.
Jeg mangler kun at finde ud af hvor meget isoleringsmaterialet vejer.
Jeg kan godt se at i har skrevet, at det vejer 1680 kg. Men jeg vil gerne finde ud af, hvorfor det lige præcis bliver 1680kg.
Nogen der kan forklare det HURTIGST MULIGT???
Ville blive rigtig glad, hvis i kunne forklare det trin for trin :)

 


Skriv et svar til: hvor meget vejer isoleringsmateriale....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.