Matematik

Bestem differentialkvotienten af

07. september 2011 af misselev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg er lidt lost i den her opgave så håber I kan hjælpe

jeg skal bestemme differentialkvotienten af og angive resultatet som brøk.

g(x)= kvadratrod 3x^2-5x*(1/x)

 

kvadratroddet er af hele stykket også står 1/x sådan uden for kvadratroddet men er alligevel ganget med hele stykket..

- jeg startede med at gange (1/x) ind i stykket og samtidig differentieret kvadratroddet sådan så det blev

1/2 kvadratrod 6x/x^2 også er jeg gået i stå...

kan det passe indtil videre?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

g(x) = ( √(3x2 - 5x) ) / x        ?

Benyt reglerne for differentiation af en kvotient og af en sammensat funktion.


Svar #2
07. september 2011 af misselev (Slettet)

den første del du har skrevet mellem paranteserne er rigtigt men det er ikke divideret med x men ganget med (1/x)

så det jeg har gjort er forkert?

 

kan du huske reglerne for sammensat funktioner?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er det jo den funktion i #1. At gange med (1/x) er det samme som at dividere med x .

Det er svært at gennemskue, hvad du gør i #0. Benyt, at g(x) kan skrives som en kvotient f(x) / h(x) mellem to funktioner f(x) = √(3x2 - 5x) og h(x) = x , og benyt, at f(x) er en sammensat funktion. Reglerne for differentiation af kvotient og sammensat funktion står i din bog.


Svar #4
07. september 2011 af misselev (Slettet)

undskyld men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre det :(

 

det jeg har gjort i starten var at jeg har først differentieret kvadratroddet .. og det blev 1/2√6x  også ganget det med 1/x

det bliver så 1/2√6x*x ? kan det passe?

hvad skal jeg nu?

  

 


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.