Matematik

Cirkeldiagram

07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Cirkel diagrammet nedenunder viser fordelingen af entréindtægter efter en fordboldkamp mellem KB og OB.

A) Hvor mange procent af de samlede indtægter gik til de to klubber?

b) Hvor mange procent af de samlede indtægter gik til moms?

 

(Vedhæftet billede)

 

Kunne godt bruge lidt hjælp igen.. hordan kommer man frem til svaret? :)

Vedhæftet fil: Picture 204.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Hint:

360º = 100 %

3,6º = 1 %


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2011 af SuneChr

Læg alle beløbene i cirklen sammen og sæt tallet i nævneren. Moms 19 000 sættes i tælleren og brøken udregnes og laves om til % . I de andre poster gør du det samme.

# 0   Du mener sikkert udgifter og ikke indtægter.

# 0  Det er ligesom indtægter og udgifter figurerer i samme cirkeldiagram  ?


Svar #3
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

Alle talene til sammen er 112000, hvad var det så jeg skulle gøre?


Svar #4
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke helt.. alt pluset sammen er 112000 kan i så forklare hvad jeg skal gøre nu`?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2011 af SuneChr

Er alle tallene i cirkeldiagrammet indtægter, skal du følge # 2.


Svar #6
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

#5 jeg forstår bare ikke alt det med at sætte tallet i nævneren og alt det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er fuldtændig uden betydning, at tallene er angivet i et cirkeldiagram.


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. september 2011 af SuneChr

De samlede indtægter er summen af de enkelte poster i diagrammet.

Du skal nu finde ud af, hvor stor en brøkdel de enkelte poster udgør af de samlede indtægter.

Momsen udgør således  19000 / (de samlede indtægter) og brøken laves om til %.

Gør det samme med de andre poster.

 


Svar #9
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

Okay, nu er jeg hoppet af. forstår det ikke. må lade vær med atlave det. og nøjes med en dårlig karakter igen. men tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #10
07. september 2011 af SuneChr

Julie:   Hvis du bruger 12 kr på slik, 7 kr. på frugt, 20 kr på mad    har du brugt i alt 12 + 7 + 20 = 39 kr.

slik udgør  12/39 af, hvad du i alt har brugt      frugt udgør 7/39  og    mad udgør  20/39.

Brøkerne laver du om til % ved at gange med 100,  slik hedder så  100%·12 / 39 = 1200% / 39 = 30,77%.

Gør det samme med frugt og mad.

Tallene i cirkeldiagrammet skal behandles på samme måde.


Svar #11
08. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

Jeg fortsår det godt nu. men. når jeg prøver at renge det ud, giver det ikke et rigtigt resultat, jeg får det til at KB: 0.000271? jeg står af igen..


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. september 2011 af SuneChr

KB prof AS  ................. 24 000

OB ................................ 34 000

Moms ........................... 19 000

Baneleje ...................... 25 000

KB spillerne ................. 10 000

Indtægter i alt ............... 112 000

 

Hvis vi tager KB prof AS ser det sådan ud:      24000/112000     =  24000·100% / 112000   =  21,43%

Det vil så sige, at 21,43% af indtægterne i alt stammer fra KB prof AS

# 0  i spørgsmål a) lægger du de to klubber sammen og dividerer med 112 000 og regner om til %


Skriv et svar til: Cirkeldiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.