Matematik

linjes ligning

08. september 2011 af albaah (Slettet)

hjælp tak!

skriv en ligning på formen y-y0=a(x-x0), for den linje der går gennem punkterne (-3,10) og (4,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem hældningskoefficienten a ud fra de to punkters koordinater, og indsæt så i formen, med (x0 , y0) svarende til koordinaterne for et af de to puntker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af AskTheAfghan

a = Δy/Δx

y - y0=a(x - x0)   ⇔   y - y0=(Δy/Δx)(x - x0)


Svar #3
08. september 2011 af albaah (Slettet)

hvordan skal jeg bestemme hældningskoeffcieten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#3 Hældningskoefficienten er som #2 angiver givet ved

a = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1) = (-1-10)/(4-(-3)) = -11/1 = -11


Svar #5
08. september 2011 af albaah (Slettet)

yes.. hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hældningskoefficienten er a = (-1-10)/(4-(-3)) = -11/7


Svar #7
08. september 2011 af albaah (Slettet)

er det y- 11=??? hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, brug et af de to givne punkter som (x0 , y0) med a = -11/7 .


Svar #9
08. september 2011 af albaah (Slettet)

så y0= -11 og x0= 7.

jeg kan virkelig ik gå videre..hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2011 af AskTheAfghan

#9

Hvor kommer y0= -11 og x0 = 7 fra? Fra hældningen? Sådan skal du ikke gøre, for det er ulogisk.

Du kender 2 punkter, hvor (y0;x0) = (-3;10) el. (4;-1).


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Genlæs #8. Du har givet koordinaterne for to punkter på linien. Vælg et af dem som (x0 , y0) .

#10 -- Det er (x0;y0) = ...

#12 -- Genlæs #8 og #10


Svar #12
08. september 2011 af albaah (Slettet)

hvad er y0 og x0 så?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Vælg et af de to givne punkter. Så er x0 punktets x-koordinat, og y0 er punktets y-koordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#6 Korrekt. Jeg var lige for hurtig der.


Svar #15
08. september 2011 af albaah (Slettet)

hvad gør jeg så`?


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. september 2011 af AskTheAfghan

#11 - Yes correct T_T ..

#15 - Genlæs #13 ...


Svar #17
08. september 2011 af albaah (Slettet)

er det så x0=3 og y=-10

hedder det så y-10=


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, du skal ikke skifte fortegn på punktets koordinater. Benyt punktets koordinater som (x0 , y0),

x0 = -3, y0 = 10 , og dermed bliver det så

y - y0 = a(x - x0) , dvs

y - 10 = (-11/7) · (x - (-3))


Svar #19
10. september 2011 af albaah (Slettet)

er den rigtig? hjlæp!

y-(-1)=-11/7(x-4)     y+1=11/7x -44/7

y= -11/7x - 44/7 - 1       y= 44/7 - 1  = 44/7 - 7/7 = 37/7

y= -11/7x + 37/7    

7y= -11x +37

-11x - 7y + 37= 0


Skriv et svar til: linjes ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.