Matematik

Geometri

08. september 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Opgaveinformation: Givet er en trekant, hvor omkredsen er 5,8 m. Endvidere er forholdet mellem siderne 2:3:4.

Opgaven: Du skal beregne længden af hver af siderne.

Jeg har tegnet en cirkel med radius 5,8 cm, for at kunne tegne trekanten inde i cirklen, men er målet rigtigt eller forkert? Hvad betyder forholdet, når det står på den måde?

 

Takker på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kald sidernes længder a, b, c. Trekantens omkreds er summen af sidelængderne, altså a+b+c .

Vi har

a/b = 2/3 , a/c = 2/4 , a+b+c = 5,8m , dvs

b = (3/2)a,  c = 2a , indsæt i a+b+c = 5,8m og bestem a.


Svar #2
08. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Er det sådan her: 2/3 + 2/4 + 2a = 5,8 eller har jeg misforstået det lidt?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er a + b + c = a + (3/2)a + 2a = 5,8 , dvs (9/2)a = 5,8


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2011 af AskTheAfghan

#2

a+b+c = 5,8m   hvor b = (3/2)a og c = 2a    dvs.  a + (3/2)a + 2a = 5,8 m.


Svar #5
08. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Prøver igen...

 


Svar #6
08. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Jeg er nået frem til følgende resultater:

a = 1,288889, som afrundes til 1,29 meter

b = 1,29*1,5 = b = 1,93

c = 1,29*2 = 2,58

Lægger man dem sammen får man 5,8

Er det rigtigt :-D


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Giv den eksakte løsning og så de tilnærmede værdier, a = 11,6/9 , osv


Svar #8
08. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#7

Er den eksakte værdi lig med det nøjagtige resultat?


Men hvordan ved du at 1,2888...9 er 11, 6/9? Det er self rigtigt, men hvordan regnede du det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ligningen er (9/2)a = 5,8 , så a = 5,8·2/9 = 11,6/9 . Det er den eksakte værdi for a med de givne oplysninger.

Dermed b = 5,8/3 , og c = 23,2/9


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. september 2011 af AskTheAfghan

a + (3/2)a + 2a = 5,8

3a + (3/2)a = 5,8

(6/2)a + (3/2)a= 5,8

(9/2)a = 5,8

a = 5,8/(9/2)

a =(2·5,8)/9

a = 11,6/9


Svar #11
09. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Man kan også sige lægge forholdstallene sammen:

2+3+4 = 9

5,8/9 = 0,6444...

0,644*2 = 1,28899 osv.

0,644*3 = 1,933...

0,644*4 = 2,57777

Hvilket er faktisk lettere.

Men tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.