Matematik
forkortelse af funktion
29. maj 2005 af
gym-elev (Slettet)
følgende oplysninger er der fundet frem til:
g(x)=2x+4
f(x)=(x+2)(x-1)(x-3)
bestem forskrift for h(x)når:
f(x) = (hg)(x)
......så har jeg regnet mig frem til:
f(x) = h(x)*g(x)
<=>
[f(x)]/[g(x)] = h(x)
<=>
[(x+2)(x-1)(x-3)] / [2x+4]
<=>
[x^3 -2x^2 -5x +6] / [2x+4]
men brøken skal forkortes ydligere
så det bliver en 2.-gradslinie
hvordan gøres dette?
g(x)=2x+4
f(x)=(x+2)(x-1)(x-3)
bestem forskrift for h(x)når:
f(x) = (hg)(x)
......så har jeg regnet mig frem til:
f(x) = h(x)*g(x)
<=>
[f(x)]/[g(x)] = h(x)
<=>
[(x+2)(x-1)(x-3)] / [2x+4]
<=>
[x^3 -2x^2 -5x +6] / [2x+4]
men brøken skal forkortes ydligere
så det bliver en 2.-gradslinie
hvordan gøres dette?
Svar #1
29. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)
[(x+2)(x-1)(x-3)] / [2x+4]
Hvis vi sætter 2 uden parantes i nævneren:
[(x+2)(x-1)(x-3)] / (2[x+2])
Og så forkorter med (x+2)
[(x-1)(x-3)]/2
Så kan du selv regne videre.
Hvis vi sætter 2 uden parantes i nævneren:
[(x+2)(x-1)(x-3)] / (2[x+2])
Og så forkorter med (x+2)
[(x-1)(x-3)]/2
Så kan du selv regne videre.
Skriv et svar til: forkortelse af funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
