Matematik

Bestemmelse af nulpunkter

09. september 2011 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

 

Opgaven lyder som følgende:

En funktion f er bestemt ved forskriften

f(x) = x - ex.

Gør rede for, at f ikke har nogen nulpunkter.

 

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vis, at funktionen f(x) har et globalt maksimum x0, og at f(x0) < 0 .


Svar #2
09. september 2011 af ChristianOl (Slettet)

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder ekstremer for f(x) ved at løse ligningen f'(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2011 af Tommelfingere (Slettet)

0 = x - ex

x=ex

ln x = ln ex

ln x = x * ln e

ln x = x , da (ln e) = 1

ln x = x det passer ikke !!!!

Behøver det at være så kompliseret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad mener du med, at det ikke passer? Du har blot transformeret lignignen og skal så i stedet vise, at ligningen

x = ln(x)

ikke har nogen løsninger. Men det har du jo ikke vist her.


Skriv et svar til: Bestemmelse af nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.