Matematik

Bestemmelse af koordinatsættet

09. september 2011 af MalteLONG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælp mig ud af denne her opgave?

Opgaven lyder således:

Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f ( x ) =  x 3 - 8 x + 2 

hvor tangentens hældning er 4.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man finder de punkter på grafen for f(x), hvor tangentens hældning er 4, ved at løse ligningen

f'(x0) = 4 .

For hver løsning x0, er koordinatsættet til punktet på grafen for f(x) da (x0 , f(x0))


Svar #2
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

#1


Kan du uddybe det lidt mere det der omkring " f'(x0) = 4 " ?

Forstår det nemlig ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal løse ligningen f'(x0) = 4, det vil sige, at du skal bestemme alle de værdier af x0, hvor f'(x0) = 4 .

Hvad er det, du ikke forstår helt?


Svar #4
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

#3


Det jeg ikke forstår er hvorledes jeg skal udregne " f'(x0) = 4 "


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal først beregne f'(x) og så løse ligningen f'(x) = 4 .


Svar #6
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

#5
Vil det bare sige:

f'(x) =  3x2 - 8 x ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Bestem den afledede f'(x), og løs så ligningen f'(x) = 4 .


Svar #8
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

#7


f'(x) = 3x- 8

3x2 - 8 = 4 

Eller hvorledes?

 


Svar #9
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

Eller skal man bare sige f(4) = 3x2 - 8 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8, #9

Det er fremgangsmåden i #8, der er korrekt. Man får

3x2 = 12, dvs

x2 = 4 , eller

x2 - 22  = 0,

der let løses, efter faktorisering, ved hjælp af nulreglen.


Svar #11
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

#10


Skal den så bare herefter løses af nulreglen?

Så resultatet bliver:  -2 eller 2

Er det resultatet eller skal man beregne flere koordinater?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja. Ligningen x2 - 22 = 0 har rødderne x = 2 eller x = -2 . Bestem nu koordinatsættene til alle de punkter, hvor grafen har en tangenthældning på 4 .


Svar #13
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

#12


Har ingen graf til den her opgave... Er der en måde man kan udregne det på?


Svar #14
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

Hvordan kan man bestemme disse "koordinatsættene til alle de punkter, hvor grafen har en tangenthældning på 4 "


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du har lige bestemt x-koordinaterne for de punkter på funktionens graf, hvor tangentens hældning er 4. Bestem nu de tilhørende y-koordinater.


Svar #16
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

#15


Hvordan gør man så det?


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det til x-koordinaten x hørende punkt på grafen for funktionen f(x) har y-koordinaten f(x) .


Svar #18
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

#17


Forstår ikke helt hvad du mener med det?...

Skal jeg tegne en graf eller?...


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Genlæs din oprindelige opgavetekst i #0.

Du skal bestemme koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f(x), hvor tangenten har en hældning på 4.

Du har bestemt punkternes x-koordinater.

Bestem nu punkternes y-koordinater. Du skal beregne f(x) for hver af de x-værdier, der var løsning til ligningen f'(x) = 4 .

Jo, du kan da tegne grafen, så du får mere overblik over, hvad der foregår.


Svar #20
09. september 2011 af MalteLONG (Slettet)

#19


Vil det sige at jeg bare skal udregne de her to?:

f'(x) = 2

f'(x) = - 2


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.