Matematik

Vektorer i planen

10. september 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet vektor a=(t  t+1) og b=(-t  t+1)

Bestem de værdier af t for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60 grader.

Er der nogen der har en ide til hvordan jeg kan løse den?

 

VH


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2011 af mathon

 

    V = cos-1((a·b)/(a·b)) = 60º              løses med hensyn til t

    (a·b)/(a·b) = (1/2)

    a·b = (1/2)·a·b     

    2a·b = a·b

    4t + 2 = 2t2+2t + 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2011 af mathon

 

                     2t2 - 2t  - 1 = 0


Svar #3
10. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

#2

I første linje når du skriver    V = cos-1((a·b)/(a·b)) = 60º   er (a·b) så a*b eller er det længden af a*b?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. september 2011 af mathon

 a er vektoren              a er vektorens længde


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2011 af mathon

       

                          skalarprodukt
                      V = cos-1((a·b)/(a·b)) = 60º
                                            længdeprodukt

 


Svar #6
10. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

Tak for hjælpen, nu tror jeg at jeg forstår det:-)


Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.