Matematik

Matematik, har virkelig brug for jeres hjælp

10. september 2011 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har denne her ligning, som jeg skal løse, men har problemer..

liging lyder sådan her :

2 (x-3) +x =4 -x

Det er hvad jeg kom frem til

2 (x-3) +x =4 -x

2x -6 + x = 4 - x

2x -6 + x+x =4-x

så er jeg gået i stå.. er det fulstændigt forker, eller hvordan, er der nogle der kan vise mig hvordan man regner det ud, fra step til step ? :)

 

så er der en ligning mere

5          2             9 - (1-10x)

--- x + ------- = ----------------------------

7          3             14

hvordan regner man den ud step for step

 

Jeg sætter   stort pris for jeres hjælp, tror mig. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2011 af 334 (Slettet)

2 (x-3) +x =4 -x

tager x over på den anden side ved at +x på hver side

2*(x-3)+2*x=4

dividerer med 2 på hver side

(x-3)+x=2

+3 på hver side

2*x=2+3

dividerer med 2 på hver side

x=5/2

 

 

 


Svar #2
10. september 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

det sidste forstod jeg ikke helt..  er svaret 5/2 ??

så det jeg har gjort er helt forkert, eller ?

 

kan du den anden..?

og tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2011 af AskTheAfghan

2x -6 + x = 4 - x                  ⇔

3x - 6 = 4 - x                       ⇔       ... læg x på begge sider

3x - 6 + x = 4 - x + x          ⇔      

4x - 6 = 4                            ⇔       ... læg 6 på begge sider

4x - 6 + 6= 4 + 6                 ⇔     

4x = 10                               ⇔       ... divider med 4 på begge sider ... og forkort

x = 10/4    =  5/2  =  21/2


Svar #4
10. september 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

Tusind tak for hjælpen nu forstår jeg det bedere :)

Er der nogen chance for at du kan hjælpe mig med den anden ligning? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2011 af AskTheAfghan

(5/7)x + (2/3) = (9-(1-10x))/14                           ⇔

(5/7)x + (2/3) = (8+10x)/14                                ⇔        ... find fællesnævner på venstre side ...

(5·3/7·3)x + (2·7/3·7) = (8+10x)/14                       ⇔    

(15/21)x + (14/21) = (8+10x)/14                         ⇔       ... find fællesnævner på begge sider

(15·14/21·14)x + (14·14/21·14) = (8+10x)·21/14·21      ⇔  

(210/294)x + (194/294) = (8+10x)·21/294                   ⇔     ... gang med 294 på begge sider.

210x + 194 = (8+10x)·21        ... Løs nu ligningen.


Skriv et svar til: Matematik, har virkelig brug for jeres hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.