Matematik

koordinat regning?

11. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Find the coordinates of the point(s) at which the curve has the specified gradient.

(a)  y = x2/3  , gradient = 1/3  


hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find koordinatsættene til det eller de punkter, hvor grafen for funktionen f(x) = x2/3 har hældningskoefficienten 1/3 . Det vil sige, løs ligningen f'(x) = 1/3 .


Svar #2
11. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Forstår det ikke helt.

altså skal jeg sætte 1/3 ind på x 's plads ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal løse ligningen f'(x) = 1/3 .


Svar #4
11. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

dvs. det er f(x) = 1/3 * x^2/3 + b?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej.

Funktionen er f(x) = x2/3 . Du skal først bestemme f'(x) og så løse ligningen f'(x) = 1/3 . Du skal differentiere funktionen f(x) = x2/3 .


Svar #6
11. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

er det ikke 2/3x(-1/3) ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er f'(x) .


Svar #8
12. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

dvs. jeg skal løse den ligning der hedder 

2/3x^(-1/3) = 1/3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja.


Skriv et svar til: koordinat regning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.