Matematik

Opgave om parabler:

11. september 2011 af Fibirger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej ;)
Opgaven lyder som følgende:
Gør rede for udseendet af grafen for nedenstående funktioner. Herunder skal også udregnes toppunkt og skæringer med akserne:
- a) f(x) = x2+2x+2
-b) f(x) = 3(x-4)•(x+2)
Når man skal redegøre deres for deres udseende skal man så tegne dem? :)
Hvordan udregner man skæring med x-aksen? 
På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du behøver ikke nødvendigvis at tegne dem, men det ville være en mulighed. Du kan sikkert nøjes med at forklare om "grenene" peger op eller ned, om grafen skærer y-aksen etc..

Du finder skæringen med x-aksen ved at løse ligningen f(x) = 0.


Svar #2
11. september 2011 af Fibirger (Slettet)

Tak :)
Kan du ikke give et eksempel på indsætning af f(x) = 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af mathon

 

     a)      f(x) = 1·x2 + 2·x + 2

a = 1
b = 2
c = 2

d = b2 - 4ac = 22 - 4·1·2 = 4 - 8 = -4 < 0

 og a > 0

betyder; at parablen ligger I. og II. kvadrant

     toppunktets førstekoordinat t1 = -b/(2a) = -2/(2·1) = -1

                    T = (t1,c-a·t12) = (-1,2-1·(-1)2) = (-1,1)


 


Skriv et svar til: Opgave om parabler:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.