Matematik

Sandsynlighed 9. klasse

11. september 2011 af YasminH (Slettet) - Niveau: 9. klasse

(en firesidet terning der viser resultatet tre)

(en sekssidet terning)

1)Sandsynligheden for lige tal med den sekssidet terning er?

2) Bestem sandsynligheden for at summen af tallene på de to terninger er 3?

Det er opgaverne 49 og 50 på filen (scan0001) (1).pdf

Vedhæftet fil: scan0001 (1).pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2011 af emul0c

Har du en firesidet terning vil der være 100% / 4 = 25% sandsynlighed for at den lander på en bestemt side.
Derfor må sandsynligheden for at det bliver en 3'er (givet at den har tallene 1-4 ) være lig 1/4 = 25%.

Samme metodik med en seks-sidet terning :-)

Sandsynligheden for et lige tal med en sekssidet terning, der ved du at der er mulighederne 2, 4 og 6. Derfor er der 3x 1/6 sandsynlighed = 3/6 = 1/2 = 50% sandsynlighed.

2)

Sandsynligheden for at summen på de to terninger er 3 bliver du nødt til at se på hvilke muligheder der er.

1 (4 sidet) + 2 (6 sidet) = 3
2 (4 sidet) + 1 (6 sidet) = 3

Dvs. der er 2 mulige kombinationer med hver en sandsynlighed på 1/4 x 1/6 = 0,041666
Sandsynligheden for at summen = 3 må så være 2 x 0,041666 = 0,083334.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

2) 2 gunstige ud af 4*6 mulige

2/4*6 = 1/12


Skriv et svar til: Sandsynlighed 9. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.