Fysik

hjæææælp!!!!!!!! kan slet ikke finde ud af det! :/

12. september 2011 af I.A (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der ikke en der kan være så sød og hjælpe mig med de her to opgaver? og forklar mig hvordan den løses :(

 

For at analysere strukturen af de grønne pletter på sommerfuglens vinger sendes lys med bølgelængden 530 nm vinkelret ind på disse. Der ses en kraftig 1. ordens refleksion ved en afbøjningsvinkel på 15,0o.
a) Bestem gitterkonstanten for sommerfuglevingen.
b) Bestem antallet af afbøjningsordner der kan observeres fra en sommerfuglevinge med gitterkonstanten 1 mikrometer.

 

 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af peter lind

Brug gitterligningen sin(θn) = λ*n hvor θn er afbøjningsvinklen for den n'te orden og λ er bølgelængden.

Hvis n bliver for stor er der ikke nogen løsning til ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2011 af mathon

 

               d·sin(θn) = n·λ

               d = 1·(530 nm)/sin(15,0º)

               d = 2047,76 nm = 0,00204776 mm

               sin(θn) = n·(λ/d) ≤ 1

               nmax = [(d/λ)] = [(2047,76 nm) / (530 nm)] = 3             

......

      1 nm = 10-9 m = 10-6·(10-3 m) = 10-6 mm


Svar #3
13. september 2011 af I.A (Slettet)

UNDSKYLD men kan du forklare det lidt med ord? det giver nemlig ikke helt mening :(


Skriv et svar til: hjæææælp!!!!!!!! kan slet ikke finde ud af det! :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.