Fysik

Krabbetågen - bestem fart

13. september 2011 af studieportalenxxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle!  

Sidder lidt fast med en fysik opgave, som lyder på: 

Krabbetågen, som kan ses med et lille teleskop, er resultatet af en supernovaeksplosion. Alle dele af tågen bevæger sig,  væk fra eksplosionscentret med samme fart. Et hydrogenatom i hvile udsender rødt lys med frekvensen f= 4,568 * 10^14 Hz. Der kan ses bort fra at jorden bevæger sig i forhold til Krabbetågens centrem.

 -  Bestem den fart, hvormed Krabbetågen udvider sig.

jeg har selv givet det et forsøg : 

λ = V / f       =>     v=λ*f 

 Rødt lys har en bølgelængde på ca. 700 nm. 

kan det så være at V = λ*f = 700 nm * 4,586*10^14 = 3,2102 E 17 nm/s? 

 

Håber nogen vil hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af peter lind

Detskal slå bølgelængderne for de kvanter udsender op i en tabel(hvis det ikke er giv et i opgaven jeg går ud fra at den frekvens du opgiver er målt) dernæst skal du bruge dobblereffekten til at finde farten.


Skriv et svar til: Krabbetågen - bestem fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.