Matematik

LIGNINGER!! :S --> TIL DE KLOGE!

13. september 2011 af SineJespersen01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej igen :D

den her kommer til de kloge! ;) 

Opgave 4a
En pind med længden 100 cm saves over. Bestem en ligning for sammenhængen mellem længderne af de to dele.

Opgave 5a
Nogle venner skal indkøbe en gave til en fælles bekendt. Gaven koster 1000 kr. Det vides ikke helt hvor mange af vennerne, der er med i gaven. Bestem en ligning for sammenhængen mellem det antal personer der er med i gaven og det beløb hver person skal betale.

Opgave 6a
I en familie er der 4 personer, som alle får en vitaminpille hver dag. I begyndelsen er der 200 piller i familiens vitaminpilleglas. Hvordan afhænger antallet af tilbageværende piller i glasset af antallet af dage?

Omform spørgsmålene og løs det matematiske problem.
I opgaverne nedenfor skal I bruge de ligninger som I opstillede i opgaverne ovenfor. (3a og 3b hører sammen osv.)

Opgave 3b
1. Omform formuleringen ”Hvor meget skat skal man betale hvis lønnen er 20.000 kr.?” til matematisk sprog.
2. Svar på spørgsmålet: Hvor meget skat skal man betale hvis lønnen er 20.000 kr.? ved at løse det matematiske problem.
3. Omform formuleringen ”Hvis en person betaler 5000 kr. i skat hvor meget får personen så i løn?” til matematisk sprog.
4. Svar på spørgsmålet: Hvis en person betaler 5000 kr. i skat hvor meget får personen så i løn? ved at løse det matematiske problem.

Opgave 4b
1. Omform formuleringen ”Den ene del af pinden er 33 cm, hvor stor er den anden del?” til matematisk sprog.
2. Svar på spørgsmålet: Den ene del af pinden er 33 cm, hvor stor er den anden del? ved at løse det matematiske problem.

Opgave 5b.
1. Omform formuleringen: ”Hvor meget skal hver person betale til gaven, hvis de er 10 om gaven?”
2. Svar på spørgsmålet: Hvor meget skal hver person betale til gaven, hvis de er 10 personer om gaven? ved at løse det matematiske problem.
3. Omform formuleringen: ” Hvis hver person der skal være med i gaven kun har råd til at betale 200kr hvor mange skal så være med i gaven?”
4. Svar på spørgsmålet : Hvis hver person der skal være med i gaven kun har råd til at betale 200kr hvor mange skal så være med i gaven?” ved at løse det matematiske problem.

Opgave 6b
1. Omform formuleringen: ”Hvor mange vitaminpiller er der tilbage efter 8 dage?”
2. Svar på spørgsmålet: Hvor mange vitaminpiller er der tilbage efter 8 dage? ved at løse det matematiske problem.
3. Omform formuleringen: ”Hvor mange dage går der før glasset er tomt?”
4. Svar på spørgsmålet : Hvor mange dage går der før glasset er tomt?” ved at løse det matematiske problem.

 

 

HAHAHAHHAH :D DET VAR MEGET!!!
MEN BARE HJÆLP MED NOGLE AF DEM :D

så er jeg GLAD!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af SuneChr

HA HA HA.  Du skal formodentlig regne dem alle, siden du bringer dem ud. Er der intet du kan klare?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver da virkelig nødt til at prøve selv. Du kommer ikke ret langt på STX ved bare at give op og tro, at andre vil lave dine ting for dig. Det drejer sig om at læse teksterne i opgaverne og så forstå indholdet.

Hvad er det, du ikke forstår?


Svar #3
13. september 2011 af SineJespersen01 (Slettet)

hahahha ja det ved jeg men det er jo svært :) og jeg har det på c .. :D

okay, feks forstr jeg ikke hvordan man skal opstille en ligning til opg 5a..

men hvis i hjælper mig med at forstå så kan jeg godt ;) tror jeg da


Svar #4
13. september 2011 af SineJespersen01 (Slettet)

sorry sorry dem kunne jeg men jeg havde problemer med 4b nr 1 :D

hvis i kan forklare den :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis der er x venner, der hver betaler det samme, hvor meget skal hver så betale?


Svar #6
13. september 2011 af SineJespersen01 (Slettet)

er det så ikke

x= 1000/y

?

:D


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2011 af SuneChr

Jo,  # 6 er rigtig.

Hvis der er x venner, som i # 5, der skal give 1000 kr, hvor meget skal hver ven betale, kald så det for y ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. september 2011 af mathise (Slettet)

opgave 6b med hvor mange dage der går før det er tomt

hvis nu der var 4 familiemedlemmer og 200 piller og de tager en hver hver dag så skal man bare sige 200/4 = 50 dage

Du tænker nemlig bare at at der fjernes 4 hver dag altså = 1/4 af 200 bliver resultatet


Svar #9
13. september 2011 af SineJespersen01 (Slettet)

Kan du ikke hjælpe mig med opg 4b nr 1?

for det er den jeg har mest problemer med! :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2011 af SuneChr

4 b  1)
En pind af længden x cm saves over således, at den ene del er 33 cm. Bestem en ligning for sammenhængen mellem længderne af de to dele.      ( for  x > 33 )


Skriv et svar til: LIGNINGER!! :S --> TIL DE KLOGE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.