Matematik

Vektor ligning

13. september 2011 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende stykke

En linje l har ligningen:

2x - 3y + 6= 0

a) Indtegn l i et koordinatsystem.

I koordinatetsystemet, skal jeg så først gå 2 hen af x aksen og derefter 3 ned ad y aksen? Det skulle så punktet (2,-3). Skal jeg så forbinde dette punkt til punktet (6), som skal være hen af y-aksen.

Er der nogen, som kan forklare eller vise mig, hvordan det koordinatsystem kommer til at se ud?

b) Bestem en parameterfremstilling for l.

Jeg kender godt formlen for parameterfremstilling, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal indsætte punkterne i formlen.

Jeg skal vel først have to punkter i koordinatsystemet fra opgave a), men problemet er at jeg ikke, ved hvordan koordinatsystemet kommer til at se ud.

Er der nogen der kan hjælpe mig?

Tak på forhånd : - ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn koordinaterne til to punkter på linien. Sæt x = 0 og beregn det tilhørende y0, og sæt y = 0 og beregn det tilhørende x0 . Da er (0;y0) og (x0;0) koordinatsættene til to punkter på linien.

b) Ved parameterfremstillingen benytter man et punkt på linien og en retningsvektor for linien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af mathon

                                   L:   2x - 3y + 6 = 0  
på akseskæringsform

                                   L:   x/(-3)  +  y/2   = 1
viser, at
                  L skærer
                                   x-aksen i (-3,0)
                                   y-aksen i (0,2)
 


Svar #3
14. september 2011 af came (Slettet)

b) Bestem en parameterfremstilling for l.

Når jeg skal finde en parameterfremstilling, skal jeg så tage udgangspunkt i:

x(-3,0) og y=(0,2) ?

Eller

2x - 3y + 6= 0 ?

Jeg tror jeg skal bruge x(-3,0) og y=(0,2)

Det er den eneste måde, jeg kan få det til at passe ind i parameterformlen.

Har jeg ret?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg ved ikke, hvad du mener med

           "      x(-3,0) og y=(0,2)       "

Benyt et af de to punkter, der blev bestemt i a) og bestem en retningsvektor for linien.


Svar #5
14. september 2011 af came (Slettet)

tak : - )


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2011 af mathon

med fixpunklt
                       A(-3,0)


kan l's punkter beskrives
                                      l:   OP = OA + t·AB               med B(0,2)


Skriv et svar til: Vektor ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.