Matematik
bestem integraler
Bestem ∫028x·e4x^2-5 dx.
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
14. september 2011 af mathon
sæt
4x2-5 = u og dermed
8xdx = du og substituer
i
0∫2e4x^2-5·(8xdx)
Svar #2
14. september 2011 af hansemad (Slettet)
Det kan jo ikke lade gøre, Hvordan kan jeg substituerer med 0∫2e4x^2-5·(8xdx) ?
Svar #4
14. september 2011 af NejTilSvampe
#2 - rækkefølgen du ganger i er underordnet. Så det du har skrevet i #2 er ækvivalent med det du skrev i #0.
Brug så at 4x^(2-5) = u og 8xdx = du
du får da #3
Svar #5
14. september 2011 af Euroman28
Hvis du har integralet
Så er det selvfølgelig som de andre siger integration ved substituion. Det vil sige
vi sætter
Det kan du substituerer dette for dx i dit oprindelig integral og selvefølgelig huske ifølge formlen for integration ved substitution at der skal findes nye grænser så u(2) = 11 og u(0) = -5
med det for øje kan du opskrive integralet igen så der nu står
Dermed er integralet løst :)
Der er Matematik i alt.
Svar #6
14. september 2011 af hansemad (Slettet)
Hvorfor lige u(2) = 11 og u(0) = -5, hvor får du de tal fra?
Svar #7
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)
Fra subtitutionen u(x) = 4x2-5.
Grænserne i integralet er jo 0 og 2, og de skal jo også laves om; derfor u(2) og u(0).
11 kommer af udregningen u(2) = 4*22-5 = 11.
Svar #8
14. september 2011 af hansemad (Slettet)
Jeg har vedhæftet en fil med min endelige opgave, kan I lige kigge lidt på den?
Svar #9
15. september 2011 af NejTilSvampe
#8 - lad vær med at skrive gangetegn efter du.
men ellers fint.
Skriv et svar til: bestem integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
