Matematik

Bestem funktionsværdierne

14. september 2011 af emiliehvc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :-) 

 

Jeg sidder og knokler med en matematik opgave, som jeg er gået helt død i. Håber der er en derude som kan hjælpe. Gerne med formler og evt. udregninger. 

 

Opgaven lyder som følgende:

For den eksponentielle udvikling f gælder, at vækstraten er -7%, og at f(3) = 246,3. Bestem funktionsværdierne f(4), f(7) og f(10)

 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af peter lind

Funktionen er givet ved f(x) = b*(1+r)x,  hvor r er vækstraten. Sæt den givne funktionsværdi ind og du har en ligning til bestemmelse af b


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Start med at finde ud af, hvad en eksponentiel udvikling er:
* Hvordan ser formlen ud?
* Hvor i formlen er vækstraten; hvad har den med a at gøre?

Derpå skal du bruge, at du ved at f(3)=246,3 (ved at sætte x=3 ind og have 246,3 på den anden side af lighedstegnet) til at finde b.

Nu har du din formel og kan selv sætte x=4, x=7 og x=10 ind.
 


Svar #3
14. september 2011 af emiliehvc (Slettet)

Tusind tak. Det hjalp meget. Har lavet hele opgaven nu. :-) 

 

Skriv et svar til: Bestem funktionsværdierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.