Matematik

bestem tangenten ud fra et punkt

15. september 2011 af jomme27 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, jeg har en opg hvor jeg ska bestemme k'(10) og fortolke resultatet.
til opg beskrivelsen er der en funktion som lyder:

k(t) = 7 * t * e^-0,02t

jeg har startet med at sætte 10 ind på t's plads

7 * 10 * e^(-0,02*10) = 57,3112

nu har jeg jo så et punkt på en graf, (57,3112 ; 10)

og så skal jeg vel finde tangent hældningen for at finde k'(10) ??

så jeg bruger formlen f(x0) + f'(x0)*(x-x0) ??
 

mit problem er bar at sætte punktet ind i den formel :s

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af mathon

                            k '(x) = 7·e-0,02t  + 7t·e-0,02t·(-0,02) = (7-0,14t)e-0,02t

                            k '(10) = (7-0,14·10)·e-0,02·10 = 4,58489

 

 

 

 


Svar #2
15. september 2011 af jomme27 (Slettet)

så alt det jeg gjorde med at finde et punkt var forkert? :o


Svar #3
15. september 2011 af jomme27 (Slettet)

og hvordan fandt du frem til k '(x) = 7·e-0,02t  + 7t·e-0,02t·(-0,02) ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af mathon

 

                        ((f·g)(x)) ' = f '(x)·g(x) + f(x)·g '(x)

 

din lommeregner giver
                                  k '(t) = (7-0,14t)e-0,02t = (7-0,14t)·0,980199t

                                 


Skriv et svar til: bestem tangenten ud fra et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.