Kemi

Eddikesyre

15. september 2011 af uiouio (Slettet)

Der skal udføres en titrering af en eddikesyre-opløsning med en 0,100M NaOH-opløsning. Rent praktisk udleveres der en eddikesyre-opløsning med en koncentration på 1M. Denne opløsning fortyndes ved at udtage et volumen på x mL, der fortyndes med vand til 100mL. Af disse 100,00mL udtages dernæst 10,00mL, som titreres med 0,100M NaOH. Beregn hvilket volumen, der skal udtages af den 1,000M eddikesyre-opløsning, hvis man ønsker at bruge ca. 10 mL NaOH-opløsning i titrereingen (dvs. find x ovenfor).

**************************************************************

CH3COOH + OH- ? CH3COO- + H2O

Hvad jeg skal jeg så?

 


Svar #2
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

jeg forstod ikke specielt meget af det


Svar #3
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

er           (x/100)

                                                  mol CH3COOH                              =      mol NaOH
                                                  (10·10-3 L) · ((x/100)·(1 mol/L))     =       10-3 mol

Jeg forstår ikke det jeg har markeret med fed...

 

                                                          10-4·x mol = 10-3 mol

                                                           10-4·x = 10-3

                                                            x = 10-3+4 = 10


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af mathon

 

          den oprindelige koncentration  er 1 M

          volumen øges fra {x} mL til 100 mL dvs fortyndingsfaktoren er ({x}/100) = {x}·10-2

          ny koncentration = fortyndingsfaktor·oprindelige koncentration = ({x}/100)·(1 mol/L)

         stofmængden af 10 mL af dennne opløsning
         er
               n = V·cfortyndet = (10·(10-3 L)) · ({x}·10-2)·(1 mol/L) = (101-3-2 mol)·{x} = (10-4 mol)·{x}

.....

        x = {x} mL


Svar #5
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg er med:

(10-4 mol)·{x}

hvordan finder jeg x ud af følgende ligning så


Svar #6
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg er med nu :D


Skriv et svar til: Eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.