Kemi

Volumen ændring

16. september 2011 af uiouio (Slettet)

Is smelter ved 00C og smeltevarmen er 6,02kJ/mol. Massefylden af is ved 00C er 0,9167g/mL, mens den af vand ved 00C er 0,9998g/mol. Molvægten af vand er M(H2O) = 18,015g/mol.
Vi betragter smelteprocessen ved konstant tryk og temperatur
1 kg is (s, 1 bar, 00C) ---------> 1 kg vand (l, 1 bar, 00C)
Beregn ændringen i volumen, ΔV.

Skal jeg bruge følgende formel?
V=(n·R·T)/p


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kender massefylderne . Massen er 1kg. Din enhed for vands massefylde er vist ikke korrekt.

ρ = m/V

Find nu V i hver tilstandsform, og dermed ændringen i V .


Svar #2
16. september 2011 af uiouio (Slettet)

1000kg/(0,9167·?10?^3 kg/m^3 )=1,091m^3

 

korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

V(is) = 1kg / (0,9167g/mL)

V(vand) = 1kg / (0,9998g/mL)


Svar #4
16. september 2011 af uiouio (Slettet)

Kan det også passe, at ændringen er lig med ?V=1,091m^3-1m^3=0,091m^3


Svar #5
16. september 2011 af uiouio (Slettet)

to sek, hvorfor skriver jeg 1000? ihh


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dine enheder er i skoven.

V(is) = 1kg / (0,9167g/mL) = 1kg / (0,9167kg/L) = 1,0909L

V(vand) = 1kg / (0,9998g/mL) = 1,0002L


Svar #7
16. september 2011 af uiouio (Slettet)

1kg/(0,9167·?10?^3 kg/m^3 )=0,001091m^3

1kg/(0,9998·?10?^3 kg/m^3 )=0,0010002m^3

Ændring 0,0000908m^3


Svar #8
16. september 2011 af uiouio (Slettet)

Dine enheder passer ikke? hm.. hvordan kan kg / g/ml blive til L?


Svar #9
16. september 2011 af uiouio (Slettet)

så ændringen er lig med 0,0907L

hvis jeg trækker de to tal fra hiannden


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Mit svar gik på dit resultat i #4.

1 kg / (g/mL) = 1kg / (1000g/(1000mL)) = 1kg / (1kg / 1L) = 1L


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ændringen er ΔV = V(vand) - V(is) = -0,0907L


Svar #12
16. september 2011 af uiouio (Slettet)

okay mange tak for hjælpen, så står der, at jeg skal 2) Beregn ændringen i enthalpi, ΔH.

hm.. jeg kan ikke slå enthhalpien op for H2O(s) ?


Skriv et svar til: Volumen ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.