Matematik

Opgace for lineær funktion

16. september 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en lineær funktion f går gennem punkterne P(-6, 4) og Q(2,8)

Bestem en forskrift for f:

Lineær funktion f(x) = ax + b

P(-6, 4) --> x1 og y1

Q(2, 8) --> x2 og y2

a = (y2-y1) / (x2-x1) --> (8-4) / (2-(-6)) = 0,5 X

b = y1 - ax1 --> 4 - 0,5 * (-6) = 7

f(x) = 0,5x + 7

 

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Opgace for lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.