Matematik

Hjælp!! haster!! bevis

16. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Disse udtryk sættes lig hinanden

1/2•a•b•sin(C)=1/2•a•c•sin(B)=1/2•b•c•sin(A)⇔
Divider med 1/2•a•b•c
a=b⇔a/c=b/c
(1/2•a•b•sin(C))/(1/2•a•b•c)=(1/2•a•c•sin(B))/(1/2•a•b•c)=(1/2•b•c•sin(A))/(1/2•a•b•c)⇔

sin(C)/c=sin(B)/b=sin(A)/a


c/sin(C) =b/sin(B) =a/sin(A)   ,gælder,kan man indse således:


sin(C)/c=sin(B)/b⇔

b•sin(C)/c=sin(B)⇔

b•sin(C)=c•sin(B)⇔

b/sin(B) •sin(C)=c⇔

b/sin(B) =c/sin(C)

Man kan så lave tilsvarende omskrivninger for:
sin(B)/b=sin(A)/a

Jeg skal analysere beviset med henblik på logiske argumenter. Er der nogen, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er du i tvivl om her?


Svar #2
16. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg skal analysere beviset med henblik på logiske argumenter, men jeg kan ikke rigtig finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skal du undersøge, om det er korrekt, eller hvad der sker linie for linie? Forstår du ikke, hvad der sker?


Svar #4
16. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Jo, jeg forstår godt hvad der sker. 

f.eks. der hvor jeg skal dividere med 1/2•a•b•c, forstår jeg ikke hvorfor den logiske argument er a=b⇔a/c=b/c

Det er mere at omformulere det  til logik, jeg ikke kan finde ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den oprindelige ligning er stadig gyldig, hvis man dividerer med et tal c (≠ 0) på begge sider af = . Her dividerer man så de oprindelige ligninger med (1/2)abc .


Svar #6
17. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Kan du ikke prøve at forklare, hvor og hvad det er, du ikke forstår helt.


Svar #8
17. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Det er lidt svært at forklare. Jeg kan bare ikke se logikken


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Men du skriver i #4, at du godt forstår, hvad der sker. Jeg har svært nu ved at forstå logikken i det, du skriver.

Du må prøve at formulere, hvad der sker i hvert trin af teksten.


Svar #10
17. september 2011 af Lillozz (Slettet)

udtrykket sættes lig hinanden

1/2•a•b•sin(C)=1/2•a•c•sin(B)=1/2•b•c•sin(A)⇔
Jeg divider med 1/2•a•b•c

(1/2•a•b•sin(C))/(1/2•a•b•c)=(1/2•a•c•sin(B))/(1/2•a•b•c)=(1/2•b•c•sin(A))/(1/2•a•b•c)⇔

ved at forkorte brøkerne får vi:

 

sin(C)/c=sin(B)/b=sin(A)/a


at også c/sin(C) =b/sin(B) =a/sin(A)   ,gælder,kan man indse således:


sin(C)/c=sin(B)/b⇔

Hvis vi isolerer sin(B), får vi:

b•sin(C)/c=sin(B)⇔

Ganger vi c på begge sider får vi:

 

b•sin(C)=c•sin(B)⇔

isolerer c

b/sin(B) •sin(C)=c⇔

til sidst divederes c

 

b/sin(B) =c/sin(C)


Svar #11
17. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Er der ikke nogen, der vil hjælpe?


Skriv et svar til: Hjælp!! haster!! bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.