Matematik

linjestykke

18. september 2011 af annelouise75 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

linjestykke AB spejles i førsteakse. Billedepunkterne kaldes A1 og B1.bestem arelet af firkant AA1BB1


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af SuneChr

Da x-aksen er symmetriakse for den hele spejlede figur AA1B1B er arealet af hele figuren det dobbelte af, hvad figuren, begrænset af AB og de lodrette linjer til x-aksen, og x-aksen er. Det vil så være arealet af en trapez, som du så til sidst ganger med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af mathon

 

          A = (x1,y1)        A =1(x1,-y1)

          B = (x2,y2)        B1 =(x2,-y2)          

 

firkanten AA1BB1      er et trapez
med højden

                                          |x1-x2|    og de parallelle sider       2|y1|    og    2|y2|

brug aealformlen

                                          A = (1/2)·h·(a+b)


Skriv et svar til: linjestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.