Matematik

Hjælp til løsning af ligning

18. september 2011 af Fridd (Slettet)

2(x+3)2=11

Kan ikke helt løse ligningen. Løser man den som almindelig andengradsligning på trods af parantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af rosake27 (Slettet)

Hej:

Først skal du dividere 11 med 2

(x+3)2=5,5

Så skal du regne 2√5,5= 2.35

x+3 = 2,35

Og så skal du trække 3 fra 2.35 hvad giver -0,65

x=-0,65

Du skal bare huske, at det som står i parantesen løses til sidst.

Håber, at jeg kunne hjælpe dig ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af mathon

 

               (x+3)2 = 5,5

               (x+3) = ±√(5,5)

                x = -3 ± √(5,5)


Svar #3
18. september 2011 af Fridd (Slettet)

Så man skal ikke finde nogen diskriminant?


Svar #4
18. september 2011 af Fridd (Slettet)

Og er disse rigtig regnet?

x^(2)-36=0
d = 0^(2)-4*x*36
d = 0-144*x
d = -144x

 

((−1)/(2))x^(2)-14x = 0
d = b^(2)-4 ⋅ a ⋅ c
d = (−14)^(2)-4*(-((1)/(2)))*0
d = 196
x = ((-b ± √(d))/(2*a))
x = ((-14 ± √(196))/(2*0))
x = 0 eller x = -28


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af mathon

 

       x2 - 36 = 0

       x2 = 36

       x = ±6


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2011 af mathon

    -(1/2)x2 - 14x = 0

      x2 + 28x = 0

      x(x + 28) = 0

      x = 0   v   x = -28


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.