Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Virksomhedsøkonomi opgave

18. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Kan ikke finde ud af denne her opgave ,s

A firm's demand function is given by

P = 100 - 4√Q - 3Q

(a) Write down an expression for total revenue, TR, in terms of Q

(b) Find an expression for the marginal revenue, MR, and find the value of MR when Q = 9

(c) Use the result of part (b) to estimate the change in TR when Q increases by 0,25 units from irs corrent level of 9 units and compare tis with the exact change in TR


Svar #1
18. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

its*
this*


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. september 2011 af emul0c

a)

Med lidt snilde og logik så vil du hurtigt komme frem til at total omsætning må lig antal produkter solgt x prisen - eller Q * P.
Hvis du skal løse den i forhold til Q, så må det hedde at:

TR = P * Q
<=>
TR = (100 - 4√Q - 3Q) * Q
<=>
TR = 100Q - 4Q*√Q - 3Q2

b)

Marginal revenue er den afledte funktion af TR. Dvs. du differentierer TR en enkelt gang, hvorfor du så får MR.
Løs derefter den fundne ligning ved at erstatte Q med tallet 9.

c)

Løs ligningen, men hvor du ændrer 9 til 9,25.


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. september 2011 af emul0c

Husk på at:

4Q*√Q
<=>
4 * Q1/2 * Q1
<=>
4 * Q1/2 + 1
<=>
4 * Q1,5


Svar #4
19. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

dvs. b) har svaret

TR = 100 - 4 * Q^1,5 - 6Q ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. september 2011 af emul0c

Du har ikke differentieret helt rigtigt..

Differentierer du udtrykket

f(x) = 4 * Q1,5

vil du få:

f '(x) = 6Q0,5.


Derfor må det betyde at:

TR = 100Q - 4Q1,5 - 3Q2

<=>

TR* = 100 - 6Q0,5 - 6Q


Skriv et svar til: Virksomhedsøkonomi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.