Matematik

lineære funktioner

18. september 2011 af mark209 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave der hedder: ved kalkulation af en vares udsalgspris anvender en forretning følgende fremgangsmåde:

Indkøbspris = x                                                                                                                                                                                                 + fragt 10 kr.

kostpris                                                                                                                                                                                                       + 50% af kostpris

salgspris ekskl. moms                                                                                                                                                                             + moms 25 %

Jeg har regnet ud at hvis indkøbsprisen er 100 kr. vil salgsprisen være 205 kr. 

men så lyder den næste opgave: bestem salgspris inkl. moms i kr. s(x)  som funktion af indkøbsprisen x.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man har

kostpris = x + 10

salgspris uden moms =  (x+10)·1,5

salgspris med moms:

s(x) = (x + 10)·1,5·1,25 = (15/8)·x + 150/8

s(100) = 206,25


Svar #2
18. september 2011 af mark209 (Slettet)

Hvor kommer de (15/8) fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fra

1,5·1,25 = (3/2)·(5/4) = 15/8


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af mathon

eller skrevet

                                           S(x) = 1,25·(1,5·(x+10)) = 1,875(x+10) = 1,875x + 18,75

 

som er helt i overensstemmelse med #1
blot noteret med decimaltal

......

    tjek
                 S(100) = 1,875·100 + 18,75 = 187,50 + 18,75 = 206,25
               


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.