Matematik

ligning med a

19. september 2011 af asweetgirl (Slettet) - Niveau: A-niveau

For hvilke tal a har ligningen 2x^2 +4x= a-1

1) to løsninger 2)  en løsning 3) ingen løsning,

hvad skal man her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af peter lind

Find diskriminanten D og løs ligningen D=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Se at det er en andengradsligning; omskriv til den sædvanlige form ax2+bx+c=0.

Dér ved du noget om deiskriminanten og antallet af løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2011 af SuneChr

Flyt højresiden over på venstresiden så der fås en 2.gradsligning.

Find diskriminanten D.

D < 0  ingen løsning.

D = 0  én løsning (helt korrekt en dobbeltrod)

D > 0  to løsninger


Svar #4
19. september 2011 af asweetgirl (Slettet)

Nååå jo, det er jo sådan, at man skal løse den. Super mange tak!


Svar #5
19. september 2011 af asweetgirl (Slettet)

Hvad skal jeg gøre med a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2011 af peter lind

Du skal bruge reglerne for D omtalt i #3 til at finde a


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2011 af SuneChr

Udregn   D = 42 - 4·2·(1 - a) og find a, når D < 0 og D = 0  og D > 0.


Skriv et svar til: ligning med a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.