Matematik

Integration ved substitution.

20. september 2011 af Megatron1 (Slettet)

Jeg skal integrere følgende opgave

 

f(x)=x0.1(x1.1+2)4.3

Jeg prøvede at bruge potensregnereglerne for at forkorte udtrykke og fik x2.473+2x0.43 men skal jeg så blot integrere dette?

Jeg har prøvet at integrere f(x) på mit cas, men det kan den ikke løse. En der kan hjælpe mig med den? 

Jeg prøvede også med substitution men endte med

t=x1.1+2 <=> dt/dx=1.1x0.1<=> dt= 1.1x0.1dx. Men så kan jeg heller ikke komme længere :/ 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2011 af mathon

 

                 x1.1 + 2 = t           x0,1dx = (1/1,1)·dt

 

der substitueres:
                                 
                x0.1(x1.1+2)4.3dx = ∫(x1.1+2)4.3·(x0.1dx)  =  ∫ t4.3·(1/1,1)·dt  = (1/1,1)·∫ t4.3dt  =

                                                (1/1,1)·(1/5,3) · t5,3 + k  = (100/583)·(x1.1+2)5,3 + k

             


Svar #2
20. september 2011 af Megatron1 (Slettet)

Tak for det omhyggelige svar Mathon :-) 


Skriv et svar til: Integration ved substitution.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.