Matematik

3 opgaver jeg ikke kan finde ud af?

20. september 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej

Alle 3 opgaver er i pdf'-filen.

på forhånd tak

Vedhæftet fil: a.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Du ved at x forholder sig til 200 cm - x som skalafaktoren(eller omvendt alt efter hvad du har i tæller og nævner, se på størrelserne). Isoler x.

Cosinusrelationerne.


Svar #2
20. september 2011 af anonym000

hmmm. jeg er ikke med ?

cosinusrelationerne har vi ikke lært endnu, i hvilken opgave vil du bruge dem i ?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

I a og b.

I opgave a har du en trekant med siderne a=14,35, b=12,58 og c=17,05.
Ved at bruge Pythagoras sætning ses, at det ikke er en retvinklet trekant.

Tjek lige, at du har skrevet sidelængderne rigtigt, for jeg har svært ved at se, hvordan man vil kunne løse denne opgave uden cosinusrelationerne.


Svar #4
20. september 2011 af anonym000

Okay, tak :)
Hvad med de andre, kan du finde ud af dem? 

og det du sagde i #1 det med x det forstod jeg heller ik.?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den første opgave havde du kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1068978 , hvor du fik udførlig hjælp of endte med at erklære, at du havde løst den. Hvad har du problemer med i den opgave nu? Man finder ligningen

x / 30 = (200 - x) / 90 . Løs nu ligningen.

I opgaverne med trekanterne kan a) kun løses ved hjælp af cosinusrelationerne.

I b) benytter man cosinusrelationen til at bestemme a, hvorefter de manglende vinkler kan bestemmes ud fra sinusrelationerne.


Svar #6
20. september 2011 af anonym000

#5
Jeg ved det, sorry. Havde man vinduer oppe den dag, så jeg kom til at sige det forkert så derfor er den opgave med igen.

Okay, har forstået det.

Men hvad så den sidste med opgave, kan du den

- - -

...............


Svar #7
20. september 2011 af anonym000

Har lige prøvet mig frem i b men fik - 7804..... og det er nok ikke rigtig
lavede den her

2*41-28*56.82*cos(118.67) - 41.282-56.82= a

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

I opgaven med trapezet: trapezet består af et reaktangel samt to kongruente retvinklede trekanter. Benyt Pythagoras til at finde trapezets højde.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Benyt cosinusrelationen

a2 = b2 + c2 -2·bc·cos(A)

Dit udtryk er ikke korrekt.


Svar #10
20. september 2011 af anonym000

#8
okay.

- - -

...............


Svar #11
20. september 2011 af anonym000

#9
hvor er brøkstregen og alt det der?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad mener du med brøkstreg? Jeg gav dig en af cosinusrelationerne. Du skal så sætte de kendte tal ind og beregne a .


Svar #13
20. september 2011 af anonym000

# 12 
okay. Har forstået det nu .

- - -

...............


Svar #14
21. september 2011 af anonym000

#5
Den ligning du har sat op, den kan jeg ikke løse

- - -

...............


Svar #15
21. september 2011 af anonym000

fik x til 1450

- - -

...............


Svar #16
21. september 2011 af anonym000

Vil den her ligning ikke være rigtigt 
x=200*1/3

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er en simpel lineær ligning

x / 30 = (200 - x) / 90

Gang med 90 på begge sider og isoler x.

 

#15 -- Det er ikke korrekt.

#16 -- Nej.


Svar #18
21. september 2011 af anonym000

så er x=33.333333333333

- - -

...............


Svar #19
21. september 2011 af anonym000

men den ligning du har lavet der indgår 3 ikke som er K...?
hvad var meningen så med at regne den ud?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej. Det er ikke korrekt. Løs ligningen i stedet for at gætte.


Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.